Voldsom økning i antall migranter i Barcelona har ført til stor økning i kriminalitet

En 45 år gammel amerikansk mann ble angrepet i august 2018 av en gjeng «manteros» (det spanske navnet for afrikanske migranter som selger søppel på hovedstadens gater

Ran som involverer vold og trusler, har økt kraftig i den populære turistbyen Barcelona, ifølge spanske myndigheter.

Myndighetene i Catalonia sier voldelige overfall og ran har økt med 30 prosent siden starten av året sammenlignet med samme periode i fjor.

Barcelona tiltrekker seg rundt 14 millioner utenlandske turister i året, skriver E24.

Et redningsskip med 60 migranter ankom Barcelona i juli 2018 etter å ha blitt nektet innreise av Italia og Malta.

Politidirektør Andreau Martínez uttalte onsdag at politiet jobber med å stanse bølgen av kriminalitet som har «generert en økt oppfatning av usikkerhet». De vet ikke hva økningen av voldelige ran skyldes.

Samtidig så kan vi lese i elpais at 7,248 enslige mindreårige asylsøkere ankom regionen i 2015, oecd-ilibrary skriver at 1650 søkte asyl i Barcelona i 2016 og 3437 i 2017. Det bodde 267 790 utlendinger i Barcelona i 2016, 16,6% av innbyggerne, hvor ca 86 000 var fra Afrika, Pakistan og China. I 2018 var det offisielle tallet 18% utlendinger som bodde i Barcelona men i følge Lola López, byens integrasjons- og innvandringskommissær, er det sanne tallet nærmere 30%, en skarp økning fra 2% i 2000.

Men i følge The Guardian , så var det 32 millioner turister som besøkte byen i 2017 (endel mer enn det VG rapporterte), omtrent 20 ganger antall innbyggere, som la igjen 12% av Barcelona’s GDP, . Merkelig nok, så ønsker innbyggerne heller migranter velkommen enn turister, i følge The Guardian.

Udokumenterte afrikanske migranter selger forfalskede designerhåndvesker og andre gjenstander til lokalbefolkningen og turister i gatene i Barcelonas marina-distrikt, 2. september 2017. Thomson Reuters Foundation / Sophie Davies

Stigende antall mindreårige og unge voksne som er hjemløse og i noen tilfeller begår forbrytelser, har overveldet de lokale myndighetene.

Presten på Santa Anna er enig i at de unge mennene som bor på gaten er veldig aggressive. Ifølge de lokale innbyggerne i El Raval er de også ofre for de kriminelle gjengene som opererer i nabolaget, og blir brukt som en «arbeidsstokk» for å plyndre turister eller forhandle narkotika.

Den regionale politistyrken, Mossos d’Esquadra, vet at de unge migrantene ikke er ansvarlige for flertallet av forbrytelsene som blir begått i Barcelona. Men deres ankomst kunne delvis forklare en del av økningen i kriminalitet som har blitt sett det siste året eller så, som har falt sammen med ankomsten av flere ungdommer (2018 så en økning i kriminalitet på 17% i byen). Analyse fra det katalanske politiet antyder at 18% av migrantene som ankom siden 2016 har begått en slags kriminalitet. Disse tallene inkluderer mindreårige og også unge voksne som er utenfor systemet.

Med så mange fattige asylsøkere og uteliggere i byen, så trenger en ikke være rakettforsker for å skjønne hvorfor antall ran i byen har steget så voldsomt.

Arbeidernes kommisjoner (Comisiones Obreras) fagforening rapporterte at antall migranter uten vanlig tillatelse i Catalonia steg 54,6 prosent i 2017 sammenlignet med året før. Fagforbundet sa at en av hovedårsakene til økningen er at migranter har vanskelig for å fornye arbeidstillatelsene sine.

Antallet ikke-dokumenterte migranter øker i Catalonia på grunn av vanskeligheter utlendinger møter når de fornyer arbeidstillatelsen. Det ifølge en rapport fra informasjonssenteret for utenlandske arbeidstakere (Cite). Rapporten ble presentert av Workers ‘Commissions Union (CCOO).

Over halvparten av innvandrere i uregelmessig situasjon

Rapporten var basert på analysen av 27 741 søknader presentert av 11 316 innvandrere til Cite-kontorer i regionen. Den rapporterte økningen i uregelmessige situasjoner, angående 54,6% av søknadene, ifølge Cite-direktør Carles Bertran, er direkte knyttet til vanskene migranter har med å skaffe eller fornye arbeidstillatelser på grunn av krisen og mangelen på jobbkontrakter eller betaling av trygd. Dette er alle nødvendige forutsetninger for å legalisere en innvandrerposisjon. Det har vært en jevn økning i antall udokumenterte migranter siden 2013. Det var en 58 prosent økning i udokumenterte mannlige migranter, hovedsakelig i industrien og byggebransjen. I mellomtiden var det en økning på 52 prosent av udokumenterte kvinnelige migranter som hovedsakelig jobber som husholdere.

CCOO sa at antallet utenlandske arbeidere som er registrert av Cite-sentre har gått ned fra 47,3 prosent i 2016 til 45,9 prosent i 2017. De fleste utlendinger jobber som husholdere, en sektor som sysselsetter 94 prosent av migrantkvinner, etterfulgt av tjenester (22,8 prosent) og hotellsektoren (12,7 prosent). Studien rapporterte en økning på 4 prosent angående ulovlige jobber, som utgjorde 58,7 prosent av totalen i Catalonia, hovedsakelig innen husarbeid (45,2 prosent av totalen) og tjenester (22,5 prosent).

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*