Vil stoppe all asylinnvandring – og at en slutter å skjære kjønnsorganene av folk.

Hege Storhaug
Hege Storhaug

Nettavisens møter Human Rights Service-profil Hege Storhaug i Det store intervjuet.

Hennes fremste kamp har vært å hindre at man skjærer kjønnsorganene av kvinner, og at kvinner skal få gifte seg med hvem de selv ønsker.

Fra dette har hun utviklet seg som landets kanskje mest kjente islamkritiker. Dessuten vil hun stoppe all asylstrøm til Norge, hun mener at både Norge og Europa kan gå dukken av hodeløs migrasjon. Men samtidig jobber hun med å hente nettopp muslimer til Norge, og hun har brukt flere år av sitt liv i Pakistan. Landet hun sier hun har sine nærmeste i – og som hun mener har en råtten kultur.

Hege Storhaug

 – For de som ikke kjenner deg: Hvem er du?

– Jeg er ei veldig enkel jente fra Hisøya. Jeg er født i Arendal, flyttet til Hisøya, og har hatt hele oppveksten min i et trygt miljø der, nært knyttet til naturen og havet. Klassisk kjernefamilie, far lektor, mor var hjemmeværende. Fikk med meg mange gode verdier opplever jeg, ikke minst at mine foreldre var veldig bevisst på hva de opplevde under andre verdenskrig. Pappa lå på skauen og tok imot våpen fra britene.

– Det gjorde veldig inntrykk på meg som levde trygt å få inn alle disse historiene. Mamma bodde i Egersund som var en av de mest bomba havnene i Norge, og de bodde rett ved kaia. Historien om hva de opplevde, og historien om jødene.

– Jeg ble veldig bevisst på hvilke verdier som var gode, og hvilke som ikke var så gode – og det med respekt for menneskeverdet. Det var det som tok meg inn i journalistikken, for jeg skulle redde verden. Veldig opptatt av rett og urett, noe jeg også fikk skussmål om fra lærerne på skolen om at jeg var den første som sto opp og forsvarte andre.

– Samtidig var jeg en urokråke og fikk mye kjeft først.

Christian Tybring-Gjedde sa følgende om Hege:

«Hege Storhaug er en idealist. Hun er hel ved. En genuin og kompromissløs forkjemper for frihetsverdiene som menneskerettighetene er bygget på. Hennes engasjement for kvinners-, barns- og seksuelle minoriteters rettigheter har ingen parallell i Norge. Hege kjemper imot enhver form for patriarkalisme og mot alle former for totalitær samfunnsstruktur. Hennes arbeid har satt svært mange innbilte feminister i forlegenhet, nettopp fordi hun møter dem på deres banehalvdel og avslører gang på gang deres inkonsekvente holdninger til kvinners frihet og rett til egne valg på alle livets felter.»

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*