Fetter siktet for knivdrap i Bergen

En mann er siktet for drap etter knivstikkingen på Danmarks plass fredag kveld. Politiet har drapet på video.

Said Bassam Chataya ble knivstukket og drept på Danmarks plass i Bergen. Foto: Privat

Meldingen om masseslagsmål ved Circle K-stasjonen i Solheimsviken kom til politiet klokken 21.29. Ti personer ble pågrepet av politiet etter knivstikkingen fredag kveld. 

Said Bassam Chataya (28) døde av knivskader samme kveld.

– Han ble erklært død kl. 22.20.

Brorparten – eller kanskje alle de involverte – er norske statsborgere, og de har utenlandsk bakgrunn.

4 av de siktede kommer fra Oslo. 21-åringen som er siktet for drapet og er fetteren til den avdøde vil bli fremstilt for fengsling mandag.

Said etterlater seg to sønner, begge gutter på 3 og 4 år. Han har to yngre brødre og en lillesøster. 

Oppdatert:

Varetektsfengslet

Til sammen tolv personer ble pågrepet og siktet i tilknytning til saken, men ni av disse er løslatt. Tre personer ble framstilt for varetektsfengsling mandag, og alle er varetektsfengslet i fire uker, i tråd med politiets begjæring. Alle må sitte i delvis isolasjon i hele perioden.

De to som ble varetektsfengslet, i tillegg til den drapssiktede, er ifølge politiadvokaten siktet for psykisk medvirkning til voldshandlingen, men ikke for dødsfølgen.

Politiet mener de har kontroll på drapsvåpenet som var en kniv.

– Vi har gjort beslag av en kniv som vi mener er brukt som drapsvåpen, opplyste politiadvokat Trond Eide på en pressekonferanse mandag kveld.

Motivet og forløpet til knivstikkingen er en sentral del av etterforskningen. Politiet har flere hypoteser, inkludert utsagn om et mulig sjalusidrama og en konflikt om rusmidler.

Comments

comments

Utenriks