Hvem skal ta oppgjøret med islamismen?

KAMPEN MOT ISLAMISMEN: Stig s. Frøland svarer Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto TORE BERGSAKER / Dagbladet

Kampen mot islamismen må primært føres av våre politiske ledere, som hittil har vist en ynkelig unnfallenhet.

I sitt svar til meg 4. desember henviser Jonas Gahr Støre til sosialdemokratiets tidligere kamp mot fascisme og kommunisme.

Med patos forkynner han at på «samme måte vil vi kjempe mot bevegelser som angriper sentrale verdier i samfunnet som demokrati, rettsstat og menneskerettigheter». Hvordan rimer dette med Støres tidligere tilnærming til islamistbevegelser som Det muslimske brorskap og Hamas? Ville han på samme måte ha kurtisert fascistiske og kommunistiske organisasjoner?

I slutten av Støres innlegg er hans heroiske glød imidlertid sluknet. Her hevder han at «det først og fremst er innenfor de ulike muslimske miljøene at oppgjøret med islamismen må tas». Mener han virkelig at våre politiske ledere og storsamfunnet skal sitte passivt på tribunen med oppmuntrende tilrop, mens muslimene selv skal ta oppgjøret med den islamistiske ideologien?

Nei, kampen mot islamismen må primært føres av våre politiske ledere, som hittil har vist en ynkelig unnfallenhet.

Støre hevder at jeg «kaster (…) en generell mistenksomhet mot et helt trossamfunn» når jeg hevder at et ikke ubetydelig mindretall av europeiske muslimer sympatiserer med islamistenes syn på eksempelvis sharia, menneskerettigheter og demokrati.

Støres beskyldning er forunderlig sammenholdt med hans egen uttalelse til Dagens Næringsliv (21.11): «Venstresiden må ikke falle for fristelsen til å si at et slikt oppgjør stigmatiserer eller blir vanskelig for noen».

Støres syn på islamisme er inkonsekvent. I tillegg avslører han betydelig tafatthet når det gjelder bekjempelse av denne alvorligste ideologiske trusselen i vår tid.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*