Syrer drepte kona hjemme i Sarpsborg mens barna var i huset

En syrer bosatt på borgenhaugen i Sarpsborg er tatt hånd om av politiet etter det som kan se ut som konedrap, skriver Dagsavisen.

Politiet varslet like over klokka 10 om at det hadde skjedd en alvorlig straffbar hendelse på en adresse i veien Moenskogen på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg sentrum. De ville først ikke kommentere hva som hadde skjedd i boligstrøket med eneboliger, men like før klokka 12 ble det bekreftet at det dreier seg om en drapssak.

Politiet var raskt på stedet etter å ha blitt varslet og fant da en hardt skadet kvinne, som senere ble erklært død på stedet. Siktede var gift med offeret og deres to mindreårige barn var til stede. Barna er nå tatt hånd om av barnevernet.

Politiet jobber på et drapsåsted i Moenskogen på Borgenhaugen i Sarpsborg fredag. En person er pågrepet og siktet for ugjerningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Hermansen, sier til VG at politiet ble varslet om drapet på nødtelefonen. Det var ikke personen som nå er siktet for drapet som ringte.

– Det var flere personer som befant seg på stedet. Jeg kan ikke kommentere nøyaktig antall eller detaljer utover det, sier Hermansen til avisen.

Det var, ifølge politiet, en bekjent av paret som meldte fra til nødetatene om hendelsen. Om vedkommende befant seg i boligen eller ikke, ønsker ikke politiet å svare på.

Naboer Sarpsborg Arbeiderblad har fått opplysninger fra, skal fredag ha sett en liten gutt med blod på seg. 

Mannen i 30-årene er siktet for uaktsomt drap etter at hans 4 måneder gamle sønn druknet i en badebalje i 2017. Han fikk psykiatrisk hjelp da han i 2017 var varetektsfengslet for uaktsomt drap på deres spedbarn, skriver NRK.

Det var i midten av februar i fjor at mannen skal ha forlatt rommet hvor sønnen satt i en badebalje med vann. Mens han var borte skal sønnen ha fått munnen og nesen under vann og druknet.

Etter denne hendelsen flyttet familien – mannen, kona og deres to barn – fra denne boligen, en bygård i Sarpsborg sentrum.

Tiltalen ble tatt ut av statsadvokat Andreas Schei 3. desember i år, men av hensyn til julehøytiden valgte forsvarsadvokat Reidar Steinsvik og politiet å avvente med å forkynne den for ham.

– Jeg snakket med politiet og vi ble enige om å vente, så han slapp å få den beskjeden rett før jul. Tiltalen skulle forkynnes for ham etter nyttår, sier advokat Reidar Steinsvik.

Mannens fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg 16. februar 2017. Faren ble først siktet for å ha forlatt gutten i en hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Politiet sperret av et område i Moenskogen på Borgenhaugen i Sarpsborg fredag.

I en kjennelse fra Sarpsborg tingrett i mars 2017, som NRK viser til, kommer det fram at mannen hadde helsemessige utfordringer etter å ha flyktet fra Syria, samt etableringen i Norge og dødsfallet til sin sønn.

I kjennelsen fremgår det at siktede opplyste om at han slet både fysisk og psykisk i fengselet. Samtidig ble det lagt vekt på at siktede i praksis var isolert, ettersom han verken snakker norsk eller engelsk.

«Komplisert forhold til kona»

I tillegg heter det i kjennelsen at siktede hadde et komplisert forhold til den nå avdøde ektefellen. Da den drapssiktede mannen ble løslatt i juni 2017, la Borgarting lagmannsrett til grunn at den siktede skulle flytte hjem til kona.

Fengslet i fire uker

Etter at drapssiktede i Halden tingrett i dag ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, kjørte politiet ham til politihuset på Grålum for å forsøke og gjennomføre et avhør. I tingretten nektet han straffskyld og samtykket ikke til fengsling.

Ifølge siktedes forsvarer, Reidar Steinsvik, er det hans klients helse som står i veien for et avhør.

– Utover at han føler seg dårlig, har jeg ingen kommentar til hva disse problemene består i, sier advokaten til Dagbladet.

Politiadvokat Anne Langseth i Øst politidistrikt forteller til Dagbladet at den drapssiktede ble klarert av lege i går, og sitter i vanlig varetekt.

– Siktede har ikke ønsket å la seg avhøre, sier politiadvokaten.

Comments

comments

Utenriks