Somalier voldtok jente i Stavanger med hjelp av en kamerat fra Eritrea


En lørdag i september 2009 var ei jente ute på byen i Stavanger. Etterhvert følte hun seg beruset og uvel og bestemte seg for å gå hjem. En somalier slo etterhvert følge og kom i prat med jenta. En Eritreer som var kamerat av somalieren fulgte etter på avstand. Plutselig overfalt somalieren jenta, la henne ned på ryggen og eritreeren kom til og holdt hendene hennes mens somalieren voldtok jenta ved å føre sin erigerte penis inn i jentas vagina der han hadde sædutløsning uten bruk av kondom.

Etterhvert hørte de noen nærme seg, og de løp av gårde i hver sin retning. Jenta ble tatt hånd om av den fremmede og politi ble tilkalt.

Litt over ett år senere, ble somalieren og eritreeren dømt til henholdsvis 4 år og 3 mnd fengsel og 3 års fengsel for hendelsen. Begge anket til lagmannsretten, men eritreeren trakk sin anke før saken kom opp. Somalieren fikk en liten strafferabatt av lagmannsretten og dommen ble endret til 4 års fengsel. Somalieren ble også dømt til å betale en erstatning til jenta på kr 100 000,-

Jenta forklarte at hun har klart seg rimelig bra i tiden etter overgrepet. Hun har klart å holde seg i arbeid, og hun prøver etter beste evne å ikke tenke på overgrepet. Hun gå i lagmannsretten uttrykk for at hun ikke ville la dette prege livet sitt fremover. Hun har samtidig beskrevet velkjente ettervirkninger av en slik traumatiserende hendelse, som at hun er redd for å være alene og at hun er blitt mer innesluttet. Dertil kommer risikoen for at fornærmede, over tid, kan utvikle ytterligere psykiske ettervirkninger som følge av overgrepet.

Kommentarer

comments

Utenriks