Somalier prøvde å voldta ei somalisk jente på flyktningemottak

Bildet er illustrerende for et flyktningemottak.

Den da 26 år gamle somaliske statsborgeren, som hadde jobb i Norge som pleieassistent på et sykehjem og som baker og var samboer med forsørgelsesbyrde for 2 barn, trengte seg inn på ei ung somalisk jentes rom på et asylmottak i 2005 og prøvde å voldta jenta. Hun klarte etterhvert å komme forbi han og ut på gangen hvor andre beboere var kommet til pga bråket.

Vi kan lese følgende ut av dommen i lagmannsretten:

Tiltalte trengte seg da forbi fornærmede og inn i rommet, og låste døren bak seg. Fornærmedes rom var mørklagt med unntak for yttergangen. Fornærmede merket at tiltalte hadde drukket, ble redd og begynte å rope og hyle. Tiltalte slo på tv’en og skrudde volumet høyt opp, løp etter fornærmede i rommet, kastet henne frem og tilbake på møblene og sa at han ville drepe henne om hun ikke sluttet å rope. Tiltalte slo fornærmede flere ganger med knyttet hånd, både i ansikt og mot kroppen, og fornærmede fikk også et risp av kniven på det ene låret. Tiltalte ba fornærmede kle av seg klærne, og tok tak i den tradisjonelle og tynne somaliske kjolen fornærmede hadde på seg, slik at denne gikk i stykker i overkroppen. Fornærmede mistet også hodeplagget hun alltid bruker, den såkalte hijaben. Det pågikk en kamp med mye løping og basketak i det lille rommet hvorunder fornærmede hadde ufrivillig vannlating.

Straffen for voldtektsforsøket ble fengsel i 1 år og 6 mnd hvor 4 mnd ble gjort betinget (slapp å sone de 4 mnd) med prøvetid på to år. Han ble også dømt til å betale henne kr 100 000,- i erstatning.

Comments

comments

Utenriks