Skolegründer støtter halshogging

En av søkerne til å drive privat muslimsk skole i Norge mener muslimer som ikke faster må halshogges.

 Skolegründer støtter halshogging

 

Syed Farasat Ali Bukhari er en norsk-pakistansk imam fra Ammerud i Oslo. Han har søkt Utdanningsdirektoratet om å drive grunnskole for 200 muslimske barn, skriver NRK

– Må halshogges

– Hvis en person spiser og drikke offentlig under ramadan, latterliggjør han islam. Og befinner vedkommende seg i et muslimsk samfunn/stat, så skal myndighetene halshogge ham, sier imamen i en video på nettetedet YouTube.

Søknaden til Bukhari er ikke ferdigbehandlet, men det er fritt fram for hvem som helst å søke om å starte privatskole bare man han økonomien i orden.

I søknaden til Utdanningsdirektoratet står det ingenting om halshogging. Derimot forplikter Bukhari seg til å følge både læreplaner, opplæringslov og privatskolelov. Og han er en kvalifisert søker – økonomien er i orden.

Hege Storhaug i Human Right Services er ikke sjokkert over det hun hører.

– «Mainstream» islam

– Dette er «mainstream» islam. Når islam organiseres i moskeer og trossamfunn så er dette også resultatet, også i Norge. Jeg kunne ha pekt på en rekke moskeer som vil støtte samme samme ideologi som denne mannen gjør, sier Storhaug.

Hun mener det er åpenbart at imamen vil starte skole for å spre sin ideologi.

Den norsk-pakistanske imamen vil starte skole for 200 barn. Han mener også at de som ikke ber fem ganger om dagen må i fengsel.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*