Seks turister knivstukket i Egypt

Egyptiske myndigheter melder at seks turister er knivstukket på en strand i i Hurghada, skriver  nyhetsbyrået AFP.

To ukrainske skal være drept, melder Reuters. Nyhetsbyrået siterer kilder i det egyptiske innenriksdepartementet og sikkerhetskilder.

Det egyptiske innenriksdepartementet skriver i en pressemelding på Facebook at seks turister er skadd. Etterforskningen tyder så langt på at personen kom svømmende bort til turisthotellet ved å svømme fra en offentlig strand i nærheten. Deretter gikk han til angrep på turistene.

Den pågrepne mannen blir nå avhørt av politiet.

To angrep fredag

Ifølge avisen Egypt Today knivstakk mannen seks kvinnelige turister. Nyhetsbyrået AP melder at turistene skal være av ulikt statsborgerskap.

Ifølge nyhetsbyrået skal en egyptisk sikkerhetskilde ha sagt at nasjonalitetene blant de som ble angrepet inkluderte tre fra Serbia, to fra Ukraina og en fra Polen.

Fra kilden blir det opplyst at angriperen stakk turistene i ansiktet, halsen og føttene. Kilden snakker anonymt med nyhetsbyrået fordi han ikke hadde klarering til å snakke med media.

Angrepet kommer bare timer etter at fem sikkerhetsvakter ble skutt og drept i den egyptiske byen Giza, da antatte islamister åpnet ild mot kjøretøyet de satt i tidligere fredag.

UD: Undersøker saken

Hurghada er en av Egypts mest populære badebyer, og flere norske reiseselskaper har turer hit. Byen er blant annet kjent for dykkemulighetene sine.

Utenriksdepartementet melder til VG at de på nåværende tidspunkt ikke har opplysninger om at norske borgere er involvert i hendelsen.

– Vi undersøker saken via ambassaden for å se om nordmenn kan være involvert, sier pressevakt i UD, Ane Lunde, til VG.

Comments

comments