Rusmisbruker gruppevoldtatt på benk i Oslo

«Av protokollen fremgår at hun som gjerningsmenn oppga 4-5 ukjente menn av utenlandsk opprinnelse, «antatt somaliere»»

Illustrasjonsbilde.

Kvinnen oppgav at hun var blitt voldtatt av flere «mørke» menn i oktober 2011.

«Kvinnen forklarte at hun befant seg på en benk i Slottsparken sammen med en bekjent. De hadde kjøpt hasjisj som de skulle røyke. Da den bekjente gikk for å kjøpe papir til røyken, kom en fremmed person og satte seg ved siden av henne på benken. Kort tid etter kom det flere ut fra buskene bak henne. De kommuniserte med hverandre på et språk hun ikke forsto. Hun er usikker på mennenes nasjonalitet, men ingen var norske. De var ikke veldig mørke i huden, men hadde svart hår. Den hun anså som den eldste av mennene, beskriver hun som skallet og litt tykk. En annen av mennene hadde lue. Det var til sammen fire eller fem menn, og de fremsto for henne som venner eller bekjente, idet de pratet sammen og lo.

Noen av mennene begynte å kle av seg, og den eldste mannen sto foran henne og sa på gebrokkent norsk at det «ikke var farlig». I alle fall to av mennene, herunder den eldste, holdt så etter tur hodet hennes og dro det ned mot skrittet sitt og presset penis inn i hennes munn. Hun mener det var flere enn de to som presset penis inn i hennes munn. På en av de andres penis merket hun noe som hun tror er kjønnsvorter, og forklarte at hun i ettertid selv har fått påvist dette. Hun forklarte videre at den eldste la henne ned på benken mens klærne delvis ble revet av henne. Flere av mennene forsøkte deretter å penetrere henne analt. Hun beveget seg og strammet musklene for å hindre at noen trengte inn i henne. Hun unngikk å bli penetrert i anus, men forklarte at forsøkene på å trenge inn gjorde vondt. Hun mener at hun ble penetrert vaginalt mens hun lå på magen. Hun merket at flere av mennene fikk utløsning. En av disse fikk utløsning inne i hennes vagina. Etter dette ble hun snudd rundt på ryggen. Hun betegnet det som å bli «slengt rundt». Mens hun lå på ryggen ble hun penetrert av en eller flere menn. Ingen av gjerningsmennene brukte kondom. Etter dette forlot mennene parken.

Hun forklarte at hun hadde dødsangst under overgrepet. Hun fryktet at hun aldri ville se barna sine igjen.»

Det ble funnes dna fra 4 menn på kvinnen, men kun en mann ble identifisert. Han nektet først alt, men tilstod etterhvert å ha hatt munnsex og hatt utløsning mot at han betalte 160 kr til kvinnen. Den 40 år gamle mannen ble dømt for å forsettlig ha medvirket til gruppevoldtekt til samleie. Han fikk 7 år og 6 mnd fengsel for sexakten. Han ble også dømt til å betale kvinnen kr 300 000,- i erstatning. Det var straffeskjerpende at han hadde fremstilt kvinnen som prostituert. Det var ingen holdepunkter i saken for at kvinnen på noe tidspunkt hadde prostituert seg, og beskyldningene måtte anses som en tilleggsbelastning for henne. Det var også betydelig straffeskjerpende at mannen hadde blitt dømt til 4 års fengsel for voldtekt en gang før i 2006. Det dreide seg om en overfallsvoldtekt i Oslo sentrum, hvor han overfalt en ukjent kvinne og penetrerte henne analt.

Kommentarer

comments

Utenriks