Politiet i København avlyser demonstrasjon mot islam

Brann i gaten i Albertslund etter avlysningen av Rasmus Paludans demonstrasjon. Foto: Dansk TV 2

Den islamfiendtlige høyrenasjonalisten Rasmus Paludan har fått forbud mot å demonstrere i København, melder danske TV2.

Søndag ble tre personer arrestert etter voldsomme uroligheterunder en demonstrasjon som Paludan sto bak. Mandag ettermiddag skulle han holde en ny demonstrasjon, men denne er nå avlyst av politiet.

Paludans demonstrasjonsforbud varer til tirsdag klokken 12, skriver TV2.

Paludan stiftet mikropartiet Stram Kurs i 2017. Partiet tar blant annet til orde for å forby islam i Danmark, utvise flyktninger og annullere dansk statsborgerskap for ikke-vestlige innvandrere, skriver NTB.

Ifølge Ekstrabladet ble det bygget barrikader og biler satt i brann.

Paludan sier til Danmarks Radio at politiet ikke gjorde nok for å sikre hans ytringsfrihet da han søndag innledet demonstrasjonen. Derimot hevder høyrenasjonalisten at han selv ble beordret til å forlate området etter at hans islamprotest hadde resultert i store uroligheter.

– Det som skjedde, var at jeg ble angrepet av en somalier, og så anholdt politiet ham og kastet meg inn i en mannskapsvogn. Da hadde jeg rukket å demonstrere i omtrent to minutter, sier Paludan.

EkstraBladet skriver at demonstrasjonen, ifølge politiet, hadde pågått i 15–20 minutter da en mann stormet fram mot Paludan. Denne mannen ble pågrepet. Spenningen økte ytterligere da Paludan begynte å kaste en koran opp i luften. Paludan ble deretter selv geleidet vekk av politiet, opplyste Bangsgaard i Københavnpolitiet.

Danmarks Radio skriver at Raludan per 1. april har samlet inn 5526 digitale velgerklaringer til sitt parti Stram Kurs. Men et politisk parti i Danmark trenger 20 109 slike erklæringer for å kunne stille til valg i Folketinget.

Til sammen 23 personer er pågrepet etter bråket rundt høyrenasjonalisten Rasmus Paludans demonstrasjon på Nørrebro i København søndag, opplyser dansk politi. Seks av de pågrepne ventes å bli framstilt for fengsling i løpet av mandagen, melder politiet på Twitter.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*