Muslimer fikk Hege Storhaug kastet ut av Facebook

heges bok
Hege Storhaugs siste bok «Islam. Den 11. landeplage» er i bokhandlen nå.

Hege Storhaug fikk tirsdag kveld sin Facebook-konto stengt etter at en eller flere muslimer hadde rapportert inn profilen hennes for å være full av upassende innhold.

Overfor Aftenposten bekreftet Storhaug at hennes private Facebook-profil var stengt, men hvorfor profilen hennes var stengt visste hun ikke.

– Så skulle jeg oppleve dette også: Moskékrefter klarte å få Facebook til å deaktivere min private profil grunnet «upassende» innhold. Vi kan kalle det en «annerledes bokanmeldelse». Vi lever i et mer og mer surrealistisk Norge, samtidig som min nye bok renner ut til folket i en konstant strøm, skreiv hun på sin offisielle side.

hege

Hossam BelkilaniStyreleder Hossam Belkilani i organisasjonen Norges Unge Muslimer skriver imidlertid på Facebook at det er de som har sørget for at Storhaug er kastet ut ved å rapportere henne inn for upassende innhold. Hossam er også leder for Rabitas Unge som tilhører Rabitas moskeen Rabita i Oslo

Tilbakemeldingen på rapporteringen fra Facebook lød som følger:

«Takk for at du gjør oss oppmerksom på profilen du rapporterte for å være full av upassende innhold. Vi fjernet profilen fordi den strider mot Facebooks standarder. Vi har informert Hege Storhaug om at profilen er blitt fjernet, men ikke at du rapporterte den, skriver Facebook.

Hossambelkiani

Hossami skryt

Utestengelsen varte ikke lenge. Ved 20.30-tiden var Storhaug sluppet inn i varmen igjen av Facebook og Hossam Belkilani har slettet sin statusoppdatering.

– Ikke vi som står bak

Zakaria SaalitiMandag kveld avviser lederen for organisasjonen, Zakaria Saaliti,  at den står bak innrapporteringene av Storhaug:

«Organisasjonen Norges Unge Muslimer har ikke noe med dette å gjøre. Vi står ikke til ansvar for hva enkeltpersoner skriver eller gjør på Facebook. Vi er opptatt av å ha en åpen og fri debatt. Selv om vi kan være uenig med Hege Storhaug, så mener vi at den type aksjoner som hun er blitt utsatt for knebler debatten. Den type aksjoner er IKKE en del av Norges Unge Muslimers policy!

Vil også presisere at meldingen var lagt ut på Hossam Belkilanis private Facebook-side og ikke på siden Norges Unge Muslimer», skriver Saaliti i en epost til TV 2.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*