Muslim brente og drepte sin 85 år gamle nabo

Jødiske Mireille Knoll ble brutalt myrdet i sitt eget hjem. Her fotografert sammen med sønnen sin. (Foto: Privat)

Drapet på den 85 år gamle Holocaust-overlevende Mireille Knoll har sjokkert Frankrike og en hel verden. 85-åringen ble knivstukket til døde og satt fyr på i sin egen leilighet i Paris fredag kveld. Nå er to personer siktet for det brutale drapet. Motivet skal ha vært antisemittisme, skriver Times of Israel.

Det jødiske offeret skal ha kjent en av gjerningsmennene. Det skal være en muslimsk nabo som 85-åringen hadde kjent siden han var sju år gammel.

– Min mor aksepterte alle. Selv naboen som drepte henne har hun kjent siden han var sju år gammel. Da han var en liten gutt pleide hun å hjelpe ham, sier offerets sønn, Daniel, i et intervju med Army Radio i Israel.

Den jødiske kvinnen skal ha behandlet sin muslimske nabo nesten som en sønn da han var liten. Nå er han siktet for drap med antisemittisk motiv.

– Vi kan ikke med sikkerhet si at motivet for drapet er antisemittisme, men det er nærliggende å tro det. Dette viser at vi må fortsette å kjempe mot antisemittisme, sier Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian.

Naboen ble av politiet utpekt som morderen etter at han var i besittelse av mobiltelefonen til den drepte kvinnen. I tillegg er også en annen pågrepet i saken. Begge er i 20-årene og siktet for drap. Mireille Knoll skal tidligere ha kontaktet politiet og sagt at naboen hadde truet med å ta livet av henne.

Det har vært flere alvorlige antisemittiske angrep i Frankrike de siste årene. Knolls barnebarn mener drapet på bestemoren ikke er en isolert hendelse.

– For 20 år siden forlot jeg Paris med visshet om at verken min eller det jødiske folks framtid ligger her. […] Men hvem hadde visst at terrorisme og ondskap kunne føre til en slik tragedie. Bestemor ble knivstukket til døde elleve ganger av en muslimsk nabo hun kjente godt. Han satt fyr på henne og hennes hjem og etterlot oss ikke en eneste ting, ikke et eneste brev eller et eneste bilde for å kunne minnes henne. Alt vi har igjen er våre tårer og hverandre, skriver barnebarnet Noa Goldfarb i et innlegg på Facebook.

I april i fjor ble den 66 år gamle jødiske kvinnen Sarah Halimi kastet utfor balkongen i sin egen leilighet og drept. Også der var gjerningsmannen en muslimsk nabo. Også i den saken skal det ha vært et antisemittisk motiv.

Kommentarer

comments

Utenriks