Migranter får gå i land i Italia

Italia vil la 116 migranter og flyktninger om bord i det italienske kystvaktskipet Gregoretti gå i land etter at flere EU-land godtok å ta dem imot.

– Jeg vil gi tillatelse til at migrantene får gå i land i løpet av de neste timene, sa den italienske innenriksministeren Matteo Salvini onsdag. Tidligere hadde 16 mindreårige på båten fått lov å gå i land.

Innenriksministeren, Matteo Salvini, kunngjorde live på Facebook at han vil autorisere landing av migranter om bord på Gregoretti-skipet fra kystvakten, fortøyd i Augusta. «Problemet er løst – sa Salvini – fordi fem europeiske land, Tyskland, Portugal, Frankrike, Luxembourg, Irland og noen biskopstrukturer i Italia vil ta ansvar for migranter om bord.

«Vi er ikke Europas flyktningleir. Nå er uansett problemet løst: i løpet av de neste timene vil jeg gi tillatelse til landing fordi vi er nå sikre på at kostnadene ikke vil bli båret av italienske borgere som allerede har sine problemer «.

Landstigningsoperasjonene til de 115 migrantene (en hadde fått tillatelse til å stige allerede i morges på grunn av helseproblemer) startet omtrent klokka 14.00.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*