Marokkaner drepte sin egen far

ÅSTEDET: Politiet jobbet på åstedet i Sandnes søndag ettermiddag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Den 27 år gamle mannen som er siktet for drap i Sandnes natt til lille julegatene, drepte sin egen far, opplyser politiet.

Siktede har erkjent overfor politiet at det var han som drepte en mann i 50-årene i sin egen leilighet på Austrått i Sandnes natt til lille julaften. Nå bekrefter politiet at drapsofferet var gjerningsmannens 55 år gamle far. Avdøde er finsk statsborger men opprinnelig fra Marokko. Han har bodd delvis i Marokko og delvis i Norge de siste årene. Hans nå drapssiktede sønn (27) er også finsk statsborger, opplyser Sørvest politidistrikt fredag.

Den foreløpige obduksjonen viser at offeret ble drept med stump vold mot hodet. Politiet har kontroll på det de mener er drapsvåpenet, men vil ikke gi nærmere opplysninger om hva det er.

Det var siktede selv som noen minutter over 5 om morgenen lille juleaften ringte politiet og fortalte hva han hadde gjort. Han ble pågrepet kort tid senere. Selv om han har erkjent drapet, har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffeskyld.

– Han har gitt en sammenhengende forklaring om alt. Det neste avhøret vil bli mer detaljorientert, og da må politiet finne ut hva de ønsker å snakke mer med han om, sier mannens forsvarer, advokat Vegard Bråstein, til Aftenbladet.

FRAKTET BORT: Den drepte mannen ble fraktet bort fra adressen i Sandnes søndag ettermiddag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Bare et par minutter før mannen ringte politiet, skrev han sin siste kommentar på et forum om at han skulle gjøre dette. Tidligere på natten skal han ha fortalt om planene og lagt ut bilder av drapsvåpenet og offeret. 

Underveis har han nærmest blitt heiet frem av andre brukere på forumet. 

Siktede har selv fortalt om innleggene i avhør, ifølge hans forsvarer. Tråden ble startet under to timer før politiet fikk meldingen om et dødsfall.

– Han har sagt til politiet at han har postet innlegg om drapshendelsen både før og etter drapet. Siktede har gitt forklaring på bakgrunnen for drapet og hendelsesforløpet, men vi ønsker ikke å si noe mer om hva han har sagt til politiet om det, har påtaleansvarlig Fredrik Martin Soma tidligere sagt om dette til VG.

Comments

comments

Utenriks