Kvinne voldtatt av iransk flyktning på biblioteket i Rättvik Sverige

 

RÄTTVIK En kvinne ble utsatt for voldtekt på biblioteket i Rättvik for to uker siden. Nå trues gjerningsmannen, en nyankommet flyktning født i 1988 fra Iran, å bli deportert tilbake til hjemlandet.

Det var for to uker siden, på onsdag, 2. desember som en kvinne ble utsatt for noen form for seksuelle overgrep på biblioteket i Rättvik i Dalarna.

– Det skjedde en gang rundt 14: 30 pm, sier Mora politietterforskningsleder Göran Nilsson.

Flyktninger fra Iran

Voldtektsmannen ble pågrepet av politiet i biblioteket og er en 27 år gammel flyktning fra Iran. Ifølge Migrationsverket, kom han til Sverige og søkte asyl her 9. november, levde på den tiden av kriminalitet på Hotell Four Horses i Rättvik som er gjort om til asylmottak.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken om det er en gjennomført voldtekt eller voldtektsforsøk.

Riskerer utvisning

Den 27 år gamle iraneren står nå i fare for å bli deportert tilbake til hjemlandet og til å få avslag på sin asylsøknad. 9. desember ba Mora tingrett Migrationsverket å sende inn en såkalt bekreftelse.

To dager senere, sa det svenske Migrationsverket i sin uttalelse at de tillitsvalgte i etaten vet for lite om 27-åringens grunnlag for asyl for å kunne kommentere om han kan bli deportert fra Sverige eller ikke.

Dagen etter overfallet på kvelden kontaktet en bekymret far til Rättviks kommunaldirektør Ulf Israelsson, og lurte på om kommunen nå kunne anses å være trygg å bo i.

«Kan du garantere våre døtre sikkerhet i skoletiden og på vei til og fra skolen?» Spør den engstelige faren i sin e-post.

Men den forsonende eposten faren fikk i svar fra kommunen var overhodet ikke det han forventet.

«Som du forstår, møtes ulike kulturer, og det kan lett bli forskjellige typer misforståelser og meningsforskjeller,» skriver Israelsson i sitt svar.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*