Krekar kan reise til Italia

Regjeringen mener at mulla Krekar nå har de nødvendige tillatelsene og reisedokumentene for å kunne møte i retten i Italia hvor han er tiltalt i en terrorsak.

«Utlendingsdirektoratet har etter instruks fra Justis- og beredskapsdepartementet truffet vedtak om at Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, får reisedokument for å møte i retten i Italia», skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

Flere forhold har gjort det vanskelig for Krekar å reise til Italia. Han er utvist på grunn av rikets sikkerhet og i tillegg ilagt reiserestriksjoner fordi han er oppført på FNs terrorliste. 

– Vedtaket innebærer at Krekar vil bli fulgt av norsk politi til og fra Italia i forbindelse med rettssaken, og at han vil få utstedt et reisedokument i denne forbindelse. Verken utvisningsvedtaket eller reiserestriksjonene er til hinder for at han skal kunne møte for retten i Italia på denne måten, skriver departementet

Mulla Krekar, egentlig Najumuddin Faraj Ahmad, mer kjent som er en iraker av kurdisk opphav bosatt i Norge. Ahmad kom til Norge som kvoteflyktning fra Nord-Irak i 1991. Han har kone og fire barn, som alle har fått innvilget norsk statsborgerskap, men han har ikke fått innvilget sin egen søknad.Wikipedia

Fødselsdato: 7. juli 1956 (alder 62 år), Suleimania, Irak

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*