Justisminister Wara sier at oppblomstringen av knivvold i Oslo er et integreringsproblem

Foto: Berit Roald NTB/Scanpix

TV2 melder at justisminister Wara har snakket med politimesteren i Oslo.

– Det er veldig alvorlig. Vi har etter mange år hatt en ganske god utvikling i Oslo blant ungdom hvor kriminaliteten er gått ned. Så ser vi nå at for enkelte grupper har vi en kraftig økning, også innen farlig kriminalitet når det gjelder bruk av kniv. Det gjelder særlig yngre mennesker, til og med under 18 år, sa justisminister Tor Mikkel Wara til TV 2 etter møtet.

Wara sier dette ikke er et ungdomsproblem, men et integreringsproblem.

– Det er knyttet til ungdom med innvandrerbakgrunn, og da er det mange flere enn politiet som har et ansvar for å lykkes med dette, ikke minst Oslo kommune, påpeker Wara.

En hendelse om dagen

TV 2 har kartlagt alle episoder i Oslo der kniv er involvert i perioden 11. januar til 13. februar 2019.

Gjennomgangen viser at minst én gang hver eneste dag blir livsfarlige kniver brukt i oppgjør mellom gjenger, som hevn for tidligere hendelser, i ran og ransforsøk, eller i småkrangler som kan ende som drapssaker.

Politimester Hans Sverre Sjøvold er svært bekymret over utviklingen. Sjøvold har tidligere bekreftet overfor TV 2 at innvandrerungdom er overrepresentert i disse sakene.

Støtter justisministeren

Onsdag sier Sjøvold at han deler justisministerens oppfatning av at det dreier seg om et integreringsproblem.

– Må tørre å snakke om det

– Vi må være veldig ærlig på hva problemet er. Det kan ikke være slik at et par ting vil vi ikke snakke om. Vi må tørre å kjenne på problemet og være ærlig om det, også hvis det er et integreringsproblem i Oslo, sier Wara

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*