Journalist: Da jeg arbeidet på TV, fikk jeg beskjed på at fremstille innvandrere som ofre, så seerne ville gråte foran skjermen

De mange asylansøgere, som strømmer til Europa, er især mænd. 71 procent er mænd, ifølge FN.
Men TV giver et helt andet indtryk af folkevandringen.
I TV ser man næsten altid kvinder og børn – især helt små børn, som tilmed ofte græder.
Det er ofte ikke tilfældigt, men en bevidst udvælgelse.
Skævvridningen er til at få øje på. Og det er også til debat i flere lande.

Den Korte Avis har også skrevet om det flere gange. Og en betjent kunne fortælle om sine erfaringer fra den dansk-tyske grænse, hvor journalisterkan bevidst gik efter kvinder og børn.

Nu Affes Statistikblog lavet denne collage.

“Nu skal vi tale om flygtningekrisen. Men jeg er ikke glad for baggrundsbilledet. Kan vi ikke skifte det ud med et, der er mere repræsentativt for flygtningestrømmen, selv om den består af 75 procent unge mænd. Og på det næste foto: Tak meget bedre.

 

Desuden har de fundet en beretning af journalisten Gunnar Sandelin frem.

Journalist, socionom og tidligere presseombud hos Bris Gunnar Sandelin har gennem flere år gjort en stor indsats for at få en debat om udlændingepolitikken baseret på kendsgerninger og analyser.
Han var for nogle år siden ansat på svensk TV. I 2010 skrev han i et stort indlæg i Dagens Nyheter om sine oplevelser på TV.
Selv om hans oplevelser ligger nogle år tilbage, er de særdeles relevante set i lyset af den tv-dækning, man i disse måneder kan se af folkevandringen fra Mellemøsten og Afrika mod Europa.
En skævvridning af virkeligheden som ikke kun finder sted i Sverige men ifølge kritikere også i Danmark, Norge, Storbritannien og sikkert også i andre lande.

Denne skævvridning oplevede Gunnar Sandelin altså allerede i 00′erne. Han skrev i Dagens Nyheter:
“Jeg var reporter på Sveriges Television i otte år. Det fik jeg blandt andet instruktioner af en ansvarlig redaktør for et af de største nyhedsprogrammer om, at det skal “være så synd for indvandrerne, at folk kommer til at græde foran TV-skærmen”.

“For at gøre nyhedsudsendelsen til et “godt show” var det ønskværdigt, at der var ofre, og det var underforstået, at disse ofres beretning aldrig skulle ses efter i sømmene”.”

Gunnar Sandelin ville dengang have en gennemlysning af indvandringspolitikken: “Den politiske korrekthed ligger som en giftgas over debatklimaet i asyl- og flygtningepolitikken. Omkring en kvart million udlændinge har i et kvart århundrede fået opholdstilladelse i Sverige. Af dem var ni ud af ti ikke klassificeret, som hverken flygtninge eller mennesker med behov for beskyttelse. Men dette forties af såvel politikere som massemedier. Især journalister har svigtet deres ansvar. I stedet har vi fået en ideologisk mørkelægning.”

KILDE DenKorteAvis

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*