Jakt på radikalisert muslim i FrankrikeJakt på mistenkt i Frankrike

Fem personer er pågrepet, mens fransk politi jakter på gjerningsmannen bak tirsdagens angrep mot et julemarked i Strasbourg, der tre personer ble drept.

LES OGSÅ: Skutt av politiet


Den mistenkte gjerningsmannen er identifisert som 29 år gamle Cherlf Chekatt, ifølge Reuters.

Franske myndigheter nedjusterte onsdag dødstallet etter angrepet til to drepte og 14 sårede, men en par timer senere ble tallet oppjustert til tre drepte.

En av de drepte var en thailandsk turist. Det er også flere fra Thailand blant de sårede. Tilstanden for flere av dem skal være alvorlig. 

Noen ble skutt i hodet, sier Strasbourgs ordfører Roland Ries til Tv-kanalen BPM. 

Storstilt jakt

Chekatt var onsdag fortsatt på frifot. Politiet tror han handlet alene, men fem personer i miljøet rundt ham ble pågrepet som følge av en rekke poliaksjoner gjennom natten, sier statssekretær Laurent Nunez i det franske innenriksdepartementet.

Angrepet mot julemarkedet etterforskes som en terrorhendelse, men det er forelepig ikke klart om det er et terrormotiv bak ugjerningen, sier Nunez til den franske radiokanalen Inter.

Minst 350 politifolk deltar i jakten på gjerningsmannen. Den franske regjeringen varslet onsdag at ekstra sikkerhetsstyrker vil bli sendt til Strasbourg.

Kan være såret
Skytingen på julemarkedet startet like før klokken 20 ved Place Kléber
og varte i opptil ti minutter. Et stort antall skudd ble avfyrt, ifølge vitner.
En tjenestemann opplyser til AP at gjerningsmannen antas å være såret etter en skuddveksling med soldater, og at vedkommende kan ha flyktet til Tyskland.


Kommentarer

comments

Utenriks