Hussein Khavari pågrepet for voldtekten og mordet på Maria (19) i Tyskland

Det er den afghanske flyktningen Hussein Khavari (17) som nå sitter arrestert og siktet for drapet på legestudenten Maria Ladenburger den 16. oktober i år.

Maria ble funnet voldtatt og druknet i en elv.

Det har skapt større opprør på sosiale nettverk i Tyskland at de store tyske TV-programmene ikke har rapportert om voldtekten og arrestasjonen av Khavari. TV-selskapene har unnskyldt seg med at det var et enkelttilfelle og at de derfor ikke har omtalt om hendelsen.

Det blir imidlertid påpekt at mediene ikke har noen problemer med å skrive om enkelthendelser hvis innvandrerne eller flyktningene er ofrene for kriminalitet. Samt at store internasjonale medier som Washington Post har skrevet om den.

Ingen norske medier med statsstøtte har forøvrig skrevet om denne saken.

ARRESTERT: Hussein Khavari sitter nå siktet for voldtekten og drapet på legestudenten Maria Ladenburger (19).

Fra Frieord.no:

Tirsdag sist uke skulle Maria Ladenburger ha fylt 20 år. Men istedenfor en bursdagsfest, så har familien blitt rammet av sorg og foreldrene har måttet gå i sin egen datters begravelse.

Maria studerte til å bli lege ved universitetet i Freiburg i sør-Tyskland, ikke langt fra der Frankrike, Tyskland og Sveits sine grenser møtes.

På lørdagen den 15. oktober var den unge kvinnen på en fest for medisinstudentene. Utover natten velger hun å avslutte festen og sykle hjem. Ferden går på en opplyst sti ved elven Dreisam.

Det var det siste hun gjorde.

D

VOLDTATT OG DREPT: Den 19-årige legestudenten Maria Ladenburger kom aldri hjem etter en fest natt til søndag den 16. oktober. Nå sitter et 17-år gammelt afghansk flyktningbarn siktet for ugjerningen. (Foto: Privat).

Dagen etterpå ble Marias livløse kropp funnet i elven. Hennes sorte halstørkle ble funnet ved elvekanten. Etterforskerne kunne konkludere med at Maria hadde blitt voldtatt og deretter druknet etter overgrepet.

– Gjennom intervjuer og overvåkingskameraer klarte vi å rekonstruere Marias siste timer i live, forteller politibetjent David Müller som har ansvaret for etterforskningen.

DNA-spor i form av et eneste langt svart, delvis farget blondt hårstrå, ble funnet på en busk på drapsplassen.

Politiet fikk imidlertid ingen treff i DNA-databasen da man undersøkte hårstrået.

Flyktningbarn (17) fra Afghanistan ble fanget på overvåkingsfilm

En svært intensiv og kompleks etterforskning ble igangsatt.

Overvåkingsfilmer ble studert for å se om noen mistenkt person kunne finnes på dem. Etter tre uker fikk politiet øye på en mann som tok trikken på en av filmene.

– Han hadde veldig iøyenfallende frisyre hvor en del av hans lange hår var farget blondt, sier en talsmann for politiet i Freiburg.

Politiet klarte til slutt å lokalisere mannen og under avhør innrømmet mannen at det var han som hadde voldtatt og drept Maria. Politiet tok også DNA av hans hår som bekreftet politiets mistanker og gjorde at man kunne koble den 17-årige asylsøkeren fra Afghanistan til drapet.

Han skal ha ankommet byen i 2015 og siden da bodd med en lokal tysk familie i byen.

EU-topp

Maria Ladenburger arbeidet på fritiden sin på et asylmottak i Freiburg. På nåværende tidspunkt er det ikke kjent om hun hadde hatt noen kontakt med gjerningsmannen før overfallet og mordet fant sted.

Hennes far, dr. Clemens Ladenburger er en advokat og EU-topp som beskrives som høyre hånd til lederen for EU-kommisjonens juridiske avdeling.

Etter drapet publiserte familien minneord om sin datter i den lokale avisen.

– Maria var i 19 år en konstant solstråle i vår familie og det vil hun for alltid være.

– Vi takker gud for denne gaven og at han lagde den sammen med oss. Vi er sikre på at hun er trygg med ham.

D

SOLSTRÅLE: Maria Ladenburger ønsket å hjelpe mennesker og blir omtalt av sin familie som en solstråle. (Foto: Privat).

Drepte flyktningen flere tyske kvinner?

Etter drapet skal flere innbyggere ha vist sinne og fortvilelse over lovløsheten som hadde kommet til byen med masseinnvandringen.

Blant annet skal en firebarnsfar ha uttalt at han ikke lenger følte seg trygg i sin egen by som følge av innvandringspolitikken.

Dette ble forsøkt tilbakevist av borgermesteren i Freiberg, Dieter Salomon, som advarte innbyggerne mot å bruke drapsmannens innvandrerbakgrunn for å lage generaliseringer mot innvandringspolitikken, men heller å se på drapet som en isolert hendelse.

Uttalelsen fra borgermesteren falt imidlertid på et dårlig tidspunkt, da politiet etter arrestasjonen av den 17-årige afghanske asylsøkeren koblet ham opp mot nok en brutalt voldtekt og drap på en annen kvinne.

Den 6. november ble 27-årige Carolin Gruber (27) voldtatt og drept da hun var ute på en joggetur i Endinge, bare tre mil fra Freiburg der Maria ble voldtatt og drept.

D

FUNNET VOLDTATT OG DREPT: 27-årige Caroline Gruber hadde kun vært gift i litt over ett år da hun ble funnet voldtatt og drept på en joggesti. Nå mistenker politiet at Caroline ble drept av den samme asylsøkeren som sitter fengslet for voldtekten og drapet på den 19-år gamle legestudenten Maria Ladenburger. (Foto: Privat).

Hun hadde vært kun vært gift med sin ektemann i litt over ett år, og ekteparets Facebook-sider var ennå dekorert med bryllupsbilder og gratulasjoner.

Politiet mistenker at den afghanske flyktningen som voldtok og drepte Maria Ladenbruger også ligger bak mordet på Caroline Gruber.

Men enn så lenge har ikke politiet lykkes å sikre seg noen DNA-spor fra drapsplassen.

De såkalte enslige flyktningbarna som har kommet til Europa de siste årene er en svært kriminalitetsbelastet gruppe som står bak en svært stor andel vold- og seksualforbrytelser.Svært overrepresentert i voldelig kriminalitet

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel forsøker nå å få fornyet tillit blant tyskerne i innvandringsspørsmålet og arbeider hardt for å vende den trenden der stadig flere motsetter seg den venstreradikale og åpne flyktningpolitikken.

Men de mye omtalte mordene og seksuelle overgrepene som asylsøkerne står bak, og den utryggheten som den gigantiske asylsinnvandringen skaper har gjort det vanskelig for Merkel å overbevise tyskerne om fordelene ved hennes politikk.

Til det ligger det kanskje for mange tyske døde kvinners lik i kister over hele landet.

 

Kilde:Daily Mail

Kommentarer

comments

Utenriks