Humanister støtter islamister

Pressgrupper for islamister vil vokse frem jo flere innvandrere som kommer fra slike land og våre kulturminner og kristne symboler vil stå for fall. Vi vet at humanistene også ønsker dette, og det er kanskje derfor de hyller alle flyktningene som kommer hit?

Demonstranter i Dhaka ble fredag stoppet av tåregass, vannkanoner og piggtrådsperringer.
A.M. Ahad / AP / NTB Scanpix

I Bangladesh er en statue av Fru Justitia foran landets høyesterett fjernet etter krav fra islamister.

I et halvt år sto justisens gudinne foran domstolen i Bangladeshs hovedstad Dhaka.

Hun hadde bind for øynene, holdt den kjente vekten i venstre hånd og et sverd i den høyre.

Tilpasset de lokale forhold hadde skulptøren Mrinal Haque kledd henne i sari. Men islamistene i Hefazat-e-islam kunne ikke godta henne. De ser nemlig strengt på tilbedelse av gudebilder og mener statuen er u-islamsk.

I morgentimene fredag fjernet et mannskap med arbeidere skulpturen etter å ha begynt med hamring på sokkelen før midnatt, skriver Daily Star, landets største engelskspråklige avis.

En sterkt misfornøyd kunstner var til stede og overvåket arbeidet. Han hadde fått beskjed fra myndighetene om at statuen kunne bli reist på et mindre fremtredende sted i nærheten.

Hefazat-e-islam er en stor pressgruppe for islamisme organisert gjennom en rekke koranskoler i Bangladesh. Gruppen har tidligere markert seg gjennom for eksempel å få til endringer i pensum og lærebøker. Det vakte oppsikt da gruppen i januar i år tilsynelatende fikk gjennomslag for å fjerne 17 dikt og historier som de mente var ateistiske, fra lesebøker.

Samtidig som ikkevoldelige pressgrupper driver aktivisme, har det i de siste årene også vært en rekke islamistisk motiverte terroraksjoner. 1. juli i fjor drepte fem angripere 24 personer på et bakeri i ambassadestrøket før de selv ble drept. Norsk UD råder til å «utvise aktsomhet» på grunn av «vedvarende fare for terrorangrep».
Kilde

Kommentarer

comments

Utenriks