Her er muslimene som mishandlet og ranet en 97-åring

 

Hjernen i gjengen, som besto i hovedsak av såkalte «gatebarn», med opprinnelse i Nord-Afrika og spesialiserer seg på eldre kvinner, var en veletablert en med opprinnelse i Irak. Mannen kom til Sverige for ti år siden, hadde en leilighet og en jobb. «Han er en veldig snill person,» sa faren hans.

Tidlig på 31 august 2017 våknet den 97 år gamle Elsa at flere menn var i hennes soverom på Marieholmsvägen i Malmö. Elsa, som bor alene i huset, først trodde det var en hjemmehjelp som kom for å besøke stedet av sin skadde finger. Og delvis hadde hun rett – da den 28 år gamle Haiderat Salim tidligere jobbet som hjemmearassist i Elsas område. Denne gangen kom han imidlertid i selskap med tre asylsøkere nordafrikanere å rane henne.

«Du må ikke skrike fordi jeg skal kutte det!»

En av lovbrytere truet henne med en skrutrekker, holdt til Elsa hals. I forbindelse med dette sa han: «Du må ikke skrike fordi jeg skal kutte det!», Ifølge politimyndighetenes forundersøkelse. Gjengen var på jakt etter penger. De kastet Elsa på gulvet for å søke gjennom madrassen hennes.

Det var imidlertid ingen penger. Kanskje det var derfor hun ble slått av skuffede gerningsmenn.

– Jeg har slitasjegikt i ryggraden, så det var veldig smertefullt, sa Elsa senere til politiet. Bilder fra den foreløpige undersøkelsen viser store blåmerker på Elsas kropp.

Gjengen jobbet rolig og metodisk i løpet av tiden de var i kvinnens hus. De gikk gjennom alle skap, hadde på seg ut hennes gamle TV-apparatet og tok gifteringer – noe hun hadde igjen av sin avdøde ektefelle. Tidlig om morgenen forlot de huset. Det tok en time for en forbipasserende å høre Elsas kall for hjelp og innkalt politiet. Slik ser huset hennes etter besøket:

Innsatsstyrken sjekket gjengen

Kriminaliteten var bemerkelsesverdig, selv for Malmö, som var offer for kriminalitet, så politiet satte mye ressurser på å få gerningsmennene. En spesiell hund opplært for å søke etter DNA-spor gjennom Elsas hage. Det var flere DNA-spor, fordi gjerningsmennene røkt i huset og forlot fimps på stedet, men ingen av dem stemte sammen med svenske kriminelle i politiets database. Det var med andre ord svake utsikter til å takle forbrytelsen.

Ifølge politiets dokumenter ble Haiderat Salims bil bevart av politistyrets styrker to dager etter at ranet gjorde følgende observasjon:

«TTC783 går inn i Lektorsgatan og inn på parkeringsplassen på nummer 6. To menn og minst tre kvinner og minst to barn er rundt bilen. Noen av disse roterer blant ting i bilen. »
Senere vil det vise seg at bilen ble brukt på ranet og for transport av støttevarer.

 

I følge dokumenter fra Svenske Migrasjonsstyret, hvilke sosiale nyheter har lært, kom Haiderat til Sverige for 10 år siden i forbindelse med sin far. Resten av familien fulgte.

Når sosiale nyheter heter Haiderat Salims far, viser det seg at hans svensk ikke er god nok til å forstå spørsmål og svare på dem – til tross for de 17 årene han tilbrakte i Sverige. Et øyeblikk senere vil han ringe tilbake ved hjelp av en venn som oversetter fra arabisk.

Faren bekrefter at han mottok asyl i Sverige, og at resten av familien var knyttet til ham.

Hva har du for kommentar til dommen mot Haiderat?

– Haiderat er veldig snill og hjelper andre hele tiden. Skulle du stoppe ham på gaten i Malmö og be om en adresse, ville han sørge for at du finner det riktig! Han gjorde aldri slike ting.

Mene du at setningen er feil?

– Jeg vet ikke. Jeg sier bare at han er veldig snill som en person, og jeg kan ikke forestille meg at han hadde begått det han ble anklaget for.

I desember 2017 dømte høgskolen i Haemstad Haiderat Salim i 5 år og 6 måneder i fengsel. Resten av gjengen ble dømt til kortere fengselsstraff med henvisning til deres alder. Mansour Alzafiri ble dømt til å avslutte ungdomspleie i 1 år og 10 måneder da distriktsretten valgte å tro at han var under 18 på forbrytelsens tidspunkt. Dette til tross for at Alzafiri forlot motstridende opplysninger om sin alder under asylprosessen.

Forundersøkelsen og dommen kan lastes ned fra følgende lenker: Malmö TR B7608-17 Buss 105 og Malmö TR B 7608-17 Dom 2017-12-07.

 

 

 

 

 

 

kilde:  https://samnytt.se/har-ar-invandrarganget-som-misshandlade-och-ranade-97-ariga-elsa/

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*