Erdoğan advarer mot vestlig assimilasjonspolitikk

Se videoen på Memri

Den tyrkiske presidenten Erdoğan snakket om organisering av islamsk samarbeid: Vestens ‘lumske assimilasjonspolitikk’ er fiendtlige mot muslimer; Vi må beskytte familiene våre mot trusler som kommer fra vest via sosiale medier.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan, i en tale som ble holdt under åpningen av en ministerkonferanse om sosial utvikling som ble holdt av Organisasjonen for islamsk samarbeid 8. desember 2019, på Renaissance Polat Istanbul Hotel i Istanbul og sendt av det statlige Anadolu-byrået , beskrev «lumske assimilasjonspolitikk» som et eksempel på fiendtlighet mot muslimer i Vesten. Når det gjelder slik fiendtlighet, inkludert vold mot muslimer, spurte han «har vi ingen forpliktelser, intet ansvar for å hate fra våre hjerter? Så lenge vi ikke gjør dette, vil vi ta mange flere slag.»

Advarsel om vestlige trusler mot tyrkiske familier, sa han: «Uansett hvor mye vi tar eierskap til barn, kvinner, eldre og funksjonshemmede, mot trusler der kilden er Vesten, vil familiestrukturen vår være beskyttet i den grad.» Han undersøkte uroen i forskjellige land i Midtøsten, og konkluderte med at: «Den imperialistiske forståelsen av ‘splitt, bryt sammen og svelg de islamske landene’ fortsetter på sin vei.» Han kunngjorde at etter Tyrkias invasjon av nordøstlige Syria, «har 370 000 mennesker, etter eget ønske, returnert [til Syria] og bosatt seg i regionene i Syria som vi har gjort trygge.»

Recep Tayyip Erdoğan: «Fiendtligheten mot islam og muslimer som blir mer vanlig i vestlige land etter hvert som tiden går, er et annet viktig spørsmål. En del av problemene er i form av direkte angrep på eiendommer og liv. En seksjon fremstår som lumsk politikk for assimilering. Mens en annen seksjon fremstår som en blind fiendtlighet. Uansett hvilken form det tar, til slutt er de som er ofre, som er undertrykt, alltid muslimer. Anfaller de moskeene våre? De er. Blir muslimer drept der de er sett? De er det. Hvor lenge skal vi tie om dette?

«Hvis vi ikke hever stemmene våre, hvis vi ikke griper inn med hendene våre, [vil vi gripe inn] med våre ord. Hvis vi ikke griper inn i ordene våre, har vi ingen forpliktelser, ikke noe ansvar å hate fra våre hjerter ? Så lenge vi ikke gjør dette, vil vi ta mange flere slag. Disse terrororganisasjonene, som alle er produktet av et opplegg og som utnytter vår religion, blir brukt som unnskyldning av disse tyranene. NATO-toppmøtet, Frankrikes president, står fortsatt opp og snakker om ‘islamsk terror.’ Hvor mange ganger har jeg sagt til ham: Islam, med utgangspunkt i ordets betydning, avledet fra slm, betyr fred.Hvor kan du med uttrykket ‘islamsk terror’ bringe fred og terror sammen?

[…]

«Hvor mye vi tar eierskap til barn, kvinner, eldre og funksjonshemmede, mot trusler hvis kilde er Vesten, vil vår familiestruktur være beskyttet i den grad. Vi bør være årvåkne mot erosjonen som er et resultat av innholdet hvis kilde er Vesten på kommunikasjonsmidler som sosiale medier og fjernsyn. Mens våre grenser er beskyttet, må vi raskt fylle hvert gap, hver sprekk som gjør at tankene våre kan fanges.

[…]

«Hva som skjer i Syria er klart. Hva som skjer i Somalia er klart. Hva som skjer i Sudan er klart. Hva som skjer i Irak er klart. Hva som skjer i Iran er klart. Det er det samme i Palestina. Min kjære brødre, vær oppmerksom på: Alle disse tingene skjer i islamske land. Den imperialistiske forståelsen av ‘splitt, bryt sammen og svelg de islamske landene’ fortsetter på sin vei.

[…]

«370 000 mennesker, etter eget ønske, har returnert [til Syria] og bosatt seg i regionene i Syria som vi har gjort trygt. Vi har begynt vårt arbeid med å konstruere bosetningsområdene mellom Ras Al-Ayn og Tel Abyad der, i den første fasen, vil vi være i stand til å huse hundretusener av mennesker, og sammen med de andre stedene langs grensen, vil vi være i stand til å huse en million mennesker. «

Kilde

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*