DET NORSKE MEDIER IKKE OMTALER

Vil ikke håndhilse på kronprinsen
Vil ikke avbilde ørene
Det må jo være et tankekors at norske moskeer er mer konservative enn Saudi Arabia? Selvsagt kan muslimske kvinner håndhilse på menn. Eller påstår de at ikke-muslimer er urene? I så fall er de rasister.

Av Kjetil Rolness

Ikke vil hun vise ørene på passbildet. Ikke vil hun håndhilse på vår neste konge. Men å kjempe – i mediene – for at konservativ islam skal overstyre norske regler, skikker og normer, det vil hun. På vegne av hvem?

Kvinnen med hijab som sto fram på NRK og sa hun blir krenket og gråter når hun må vise ørene på passbildet, er altså samme kvinne som avslo Kronprinsens utstrakte hånd i moskeen i Bærum.

«En tilfeldig muslimsk kvinne»? Nei, hun er styremedlem i Islamsk Råd Norge. Og omtales også som en «søster Zeliha» av lederen i IslamNet, i en støttende fb-post og YouTube-video.

Kanskje hilsenekten var en like bevisst politisk demonstrasjon som øre-saken? Og mediene stiller ingen spørsmål med hvem hun er, eller hvem og hva hun representerer. Men Trond Brækhus har gjort hjemmeleksen og skriver på Facebook:

«Har du høyrt om Zeliha Acar? Det var kvinna som var intervjua av NRK i juni i år, ho som ikkje ville vise øyrene sine i passet sitt. Reportasjen gav uttrykk for at NRK snakka med ei tilfeldig kvinne som dei hadde funne utanfor ein passfoto-automat.

Det kom aldri fram at ho jobba i Islamsk råd og blant anna hadde som oppgåve å jobbe for å få flest mogleg til å sende inn høyringsuttalelse mot den nye passlova.

Svak journalistikk! NRK var her eit reint mikrofonstativ for islamsk råd. Ingen andre medier påpeikte den svake journalistikken til NRK, sjøl om denne saka var ein av dei mest diskuterte den veka.

No er vi i august og Zeliha Acar er igjen Norges mest omdiskuterte kvinne. Denne gongen fordi ho ikkje vil håndhelse på kronprinsen. Ingen finn nokon grunn til å nevne navn og stilling denne gongen heller.

Dama er utvilsomt dyktig! Her har klart å sette dagsorden to gonger, og ingen stiller eit einaste spørsmål om kva agenda ho har og kven som er arbeidsgjevar.

Det er akkurat som om kvinner blir uviktiggjort og usynleggjort straks dei dekker seg til i ærbødighet, ingen som bryr seg om å spørre kva dei heiter eller kor dei jobber, vi lar dei være statistar som går i ett med interiøret.

I kommentarfeltet har eg linka til øyresaka og til Fahad Qureshi, leiar i Islam net, som er den einaste som har omtalt Zeliha Acar med navn i håndhelsesaka, så vidt eg har fått med meg.

Han er nok litt stolt av å ha ei «søster» i Islamsk råd som hjelper han med å fremme den aller mørkasta, skumlaste, dystraste og mest kvinnefiendtlege versjonen av i islam vi kan finne her til lands.

Tenker at Tormod Strand bør ta å ruske litt opp i NRK-redaksjonen her, ja.»

For egen del vil jeg legge til:

Når vi vet hvor norske journalister hører hjemme politisk: 21,1 prosent til SV, 22,3 til Ap, 12 på partiet Rødt og 13,3 på MDG (2019-tall) skal ingen prøve å innbille meg at denne yrkesgruppen ikke er preget av sitt eget politiske ståsted og redaksjonens «policy».

Det jevne tilsiget av snikksnakk, sminkede og fordreide nyheter er det som hjernevasker oss, og er ekstremt farlig i demokratiet Norge. Sannheter underslås og vi får rett og slett ikke et komplett bilde av det som rører seg rundt oss.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*