Danmark strammer inn kravene til asylsøkere

DANMARK Den danske regjeringen strammer nå inn kravene til innvandrere i landet. I en artikkel sier Danmarks utlendings- og bostedsminister, Inger Støjberg, at hvis du har bodd i mer enn tre år i Danmark og fortsatt ikke kan snakke språket, må du betale for din egen tolk.

Danmarks innvandring, integrerings- og bostedsminister, Inger Støjberg, skriver i en artikkel i BT at innvandrere i Danmark må gjøre en innsats for å lære det danske språket ellers må de begynne å betale sine egne tolkeutgifter.

Statsråden peker på en kombinasjon av latskap og direkte motvilje mot danske samfunnet hos nykommere som viktige faktorer bak hvorfor de ikke lærer språket, selv om de har bodd flere år i Danmark. Ministeren mener også at Danmark har hatt en manglende evne til å kreve tilpasninger fra nyankomne, noe som har ført til parallelle samfunn.

Støjberg sammenligner at hvis hun hadde bodd i utlandet i flere år, ville hun nesten ikke ha fått en tolk betalt av staten. I verden utenfor, er det en forventning om at å lære et nasjonalt språk hvis du har bodd der i mer enn tre år. At den forventningen ikke finnes i Danmark når det gjelder innvandrere, mener Støjberg er et stort feiltrinn.

Den danske regjeringen vil derfor endre reglene slik at hvis du har bodd i landet i mer enn tre år må du betale for din egen tolk hvis du ikke snakker språket når du for eksempel går til en lege.

 

Kommentarer

comments

Utenriks