Barnemorderen Habte Araya var hyllet som velintegrert

Vi kan nå presentere tilleggsinformasjon om den eritreiske mannen som mistenkes å ha dyttet en gutt i døden foran et tog i Frankfurt. Han immigrerte ulovlig til Sveits i 2006 og ble feiret så sent som i 2017 som et lysende eksempel på vellykket integrasjon. Han var etterlyst på tidspunktet for forbrytelsen for forbrytelser i Sveits. MSM fortsetter å sensurere mannens bakgrunn.

Det var mandag morgen at 40 år gamle Habte Araya fra Eritrea bestemte seg for å dytte togpassasjerer foran et innkommende tog ved sentralstasjonen i den tyske byen Frankfurt. En 8 år gammel gutt døde umiddelbart da han ble truffet av toget mens hans 40 år gamle mor overlevde med skader.

LES OGSÅ: Afrikansk migrant dytter mor og barn foran tog

Det kommer også frem at Habte har forsøkt å presse en annen person ned sporet, en 78 år gammel kvinne, men at han mislyktes med det og i stedet flyktet fra området.

Gutten skulle feriere sammen med mor og søster
Den nå myrdede gutten var sammen med sin mor på jernbanestasjonen for å reise til Østerrike. I nabolandet ventet morens beste venn sammen med guttens 12 år gamle søster hvor de skulle tilbringe sommerferien og ferien, melder Frankfurter.

Etterlyst for kriminalitet i Sveits
Tyske medier bemerker at Habte immigrerte ulovlig til Sveits i 2006. To år senere fikk han likevel oppholdstillatelse gjennom en asylsøknad.

Så sent som torsdag i forrige uke ringte det sveitsiske politiet etter at han ble mistenkt for å ha låst kona og tre barn i leiligheten deres i Wädenswil. I forbindelse med denne hendelsen skal Habte også ha truet en nabo. Ikke desto mindre kunne Habte reise til Tyskland uten hindring.

Anerkjent som godt integrert
I 2017 ble den eritreiske migranten fremhevet i en årsrapport fra Swiss Employment Service. Habte ble deretter presentert som et strålende eksempel på vellykket integrasjon.

Presentasjonen viser at Habte jobbet i en form for arbeidsmarkedspolitisk tiltak for arbeidsledige.

Habte Araya har fast jobb i karosseributikken siden april. Det tok både tålmodighet og utholdenhet til han oppnådde drømmejobben. Etter at han flyttet fra Eritrea i 2007, fikk Habte Araya raskt fotfeste i Sveits. Han lærte tysk, jobbet i en låsesmedbutikk i nesten seks år og bygde samtidig en familie. Alt var i orden. Så falt salget og han mistet jobben. Til tross for gode og personlige referanser, var det vanskelig å finne en jobb. Etter hvert kom han i kontakt med det kommunale transportselskapet VBZ i Zürich, og det var veien tilbake til arbeidslivet. Han deltok i jobbtilbudet gjennom integreringsprosjektet INTEGRO – arbeidskontoret for arbeidsledige.

Hundrevis samlet seg på jernbanestasjonen
Tirsdag samlet hundrevis av mennesker seg på Frankfurt sentralstasjon for å vise sin støtte. I sosiale medier publiseres bilder av hvordan mengder blomster og kosedyr har blitt lagt ut på plattform nummer syv.

Kilde

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*