Asylsøker tiltalt for drap etter 20 år

Marie-Louise Bendiktsen

Over 20 år etter at Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept på Sjøvegan i Troms har påtalemyndigheten tiltalt en 38 år gammel tamil i saken.

Påtalemyndigheten mener at tamilen, som er srilankisk statsborger, drepte Bendiktsen for å skjule at han hadde voldtatt henne. Mannen, som kom til Norge som mindreårig asylsøker i 1997, ble arrestert på Oslo lufthavn 20. Juni i fjor og siktet for drapet. Politiet mener han satte fyr på huset hennes for å ødelegge spor etter voldtekten og drapet.

Politiet har knyttet tiltalte til drapet og voldtekten gjennom DNA-funn, som omtales som 100% sikre, i følge lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

Tamilen arbeidet i Benediktsens hage sammen med flere andre to måneder før hun ble funnet drept i sin nedbrente bolig 13. Juli 1998. Han bodde i en bolig tilknyttet asylmottaket på Sjøvegan fra til 1999, men har også oppholdt seg andre steder i Norge før han ble utvist for to år i 2014 etter flere dommer for bedrageri, grovt tyveri og legemsfornærmelse.

I følge tiltalen stakk tiltalte Bendiktsen hele 13 ganger flere steder op kroppen med en knivliknende gjenstand. Drapet skal ifølge tiltalen ha skjedd en gang i en todagersperiode fra 13.-15. Juli 1998.

Drapssaken kommer ooo for Nord-Troms tingrett 13. Mars og skal behandles over tre uker. Forsvarer er advokat Alexander Greaker.

Comments

comments

Utenriks