Asylsøker knivstukket ved Hå på Jæren

En mann er funnet knivstukket i Hå på Jæren fredag kveld. Gjerningspersonen skal være på frifot, og bevæpnet politi leter i området.

Hå mottaksenter. FOTO: Stundom Produksjoner for Hero Norge

Ifølge NRK skal ikke mannen være livstruende skadet.

Politiet kjenner per nå ikke til om den skadede personen er beboer ved mottakssenteret i Hå, men opplyser at det er snakk om en mann med utenlandsk opprinnelse.

– Vi er på stedet med bevæpnet politi. Vi forsøker å finne ut av hva som har skjedd og hvem som har gjort det. Vi har ingen mistenkte per nå, sier operasjonsleder Toralv Skårland til VG.

– Politiet er på stedet med flere patruljer som er bevæpnet etter melding om en person som er knivstukket. Fornærmede er tatt hånd om av helsepersonell, og skadeomfanget er ukjent, sier Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt til TV 2.

Flere patruljer rykket ut til mottakssenteret. Foto: Ronny Hjertås

Om mottaket

Hå mottakssenter ble etablert i juli 2009. Mottaket er lokalisert i Hå kommune i Rogaland, og har en total kapasitet på 250 beboere. Sommeren 2015 ble det åpnet en avdeling for enslige mindreårige ved mottaket.

Hå mottakssenter ligger rett ved stranden i Nærlandparken utenfor Nærbø. Her er det mye grønt areal til turgåing, fotball, volleyball. I 2015 åpnet vi Nærland Kafé Verden som et prosjekt i samarbeid med beboere, ansatte, huseier, lokale bedrifter og skoler. Kaféen brukes til matlagingskurs for våre beboere. Vi håper også å bruke den som kafé for turgåere, en plass der lokalbefolkningen og beboerne kan møtes.

Mottakets ordinære avdeling har 11 ansatte. Dessuten har Hå kommune sykepleier og helsesøster tilknyttet mottaket, i tillegg til en fastlege. Jæren DPS akutt team tilbyr samtaler for våre beboere som har det vanskelig.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*