Jihadist knivstakk kvinne i ryggen på Kiwi dagen etter at han kom til Norge

Politi utenfor Kiwi-butikken i Oslo sentrum. Gjerningsmannen ble pågrepet etter kort tid. Foto: Kristian Ervik/TV 2

LES OGSÅ: PST etterforsker knivstikking i Oslo som terror

Tilstanden er kritisk, men stabil for kvinnen i 20-årene som ble knivstukket av en muslimsk russer i en butikk i Møllergata i Oslo torsdag ettermiddag, opplyser politiet til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.53. Kvinnen ble stukket med kniv inne i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo sentrum.

– Kvinnen sto i kassen for å betale da hun ble stukket i ryggen. Alt tyder på at hun var et tilfeldig offer, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Løp etter knivmannen

Etter knivstikkingen skal gjerningsmannen ha angrepet personen som satt i kassa, men deretter valgt å legge på sprang. Politiet løp etter, og mannen ble pågrepet etter kort tid. Selve arrestasjonen fant sted ved Jakobs kirke.

Den pågrepne mannen er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Mannen bar en kniv da han ble pågrepet. Torsdag kveld var han ennå ikke avhørt.

Butikken ble stengt, og det ble foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet etter hendelsen.

Oppdatering:

Den russiske mannen som er siktet etter knivstikking i en Kiwi-butikk i Oslo, sa i avhør at han ville drepe flest mulig og har en tilknytning til islam.

Mannen er 20 år gammel, kommer fra den russiske republikken Basjkortostan og er russisk statsborger, opplyser PST-sjef Benedicte Bjørnland til NTB. Han kom til Norge via Sverige torsdag.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 131 , som omfatter terrorhandlinger. PST vil vurdere om hendelsen påvirker det generelle trusselbildet.Fengslingsmøte lørdag

Mannen har fått oppnevnt advokat Ola Lunde som forsvarer. Han kommer til å treffe klienten først i forbindelse med fengslingsmøtet, som holdes lørdag, skriver Aftenposten.

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) kommenterte fredag knivangrepet.

– Jeg tenker på henne og hennes familie i en meget vanskelig stund, sier han.

– Dersom det er tilfellet var det nok et spørsmål om tid før noe ville skje. Norge er et legitimt mål for jihadister og trusselen er transnasjonal slik at angripere beveger seg på tvers av europeiske grenser. Dessuten har det vært flere terrorrelaterte hendelser knyttet til jihadisme i Norge og avvergede terrorplott, sier terrorforsker Petter Nesser ved Forsvarets Forskningsinstitutt til VG.

Kommentarer

comments

Utenriks

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*